miércoles, 9 de enero de 2013

Ikasleen txokoa

 SUSSIA OILASKOKO BROTXETAK

Osagaiak:
-600gr oilasko bularrak
-Tipula 1
-2 baratxuri ale
-Limoi berde bat
-Gatza
-Piperra (Pimienta)
-100gr azeituna hezurrik gabekoak
-Limoi bat konfitatua
-1/2 zilantroa
-Kutxara bat espezie marrikiekin
-1/2 kutxara azafran
-Hiru kutxara olio

Errezeta:
1. Oilasko bularrak moztu
2. Limoi berdea moztu
3. Tipula xuritu eta xerra fin-finetan moztu
4. Zilantroa eta baratxuri aleak txikitu
5. Ensaladera batean, tipula, oilasko bularrak,
baratxuri ale txikituak, zilantro txikituak eta limoi
berdearen zumoa nahastu
6. 2 kutxara olio, gatza eta piperra gehitu
7. Espezie marrokiarrak eta azafrana gehitu
8. 30 min adobatzen utzi
9. Tapenadea prestatzeko, azeitun berdeak txikitu,
limoi konfitatuaren azala gehitu eta txikitu
10. Kutxara 1 olio gehitu eta aparte gorde
11. Brotxetak sortzeko barbakoan egosi eta makiletan jarri
12. Bukatzeko brotxetak tapenadekin serbitu

ON EGIN!!!







DORAYAKIAK

Osagaiak gutxi gora behera 10 dorayaki egiteko:
- 200 gramo irina.
-200 gramo azukre.
- Ezti goilara bat.
-2 arrautze haundi.
-Legamiz betetako goilara handi bat.
(Royal edo edozein marka).
-Gatza pixka bat.
-75 ml ur.
- Nutella betetzeko.

Errezeta:
1. Bi arrautzak ontzian jarri behar dira.
2. Azukrea ere bota behar da.
3. Gero eztia bota behar da.
4. Gero irabiagailua nahasi behar da.
5. Gero legamia irinara bota behar da.
6. Irina iragazi behar da.
7. Irabiagailua berriro nahasi behar da.
8. Zartagira olioa bota eta gero serbilleta batekin dena idortu.
9. orea zartagira bota.
  1. Kolore beltxarana duenean zartagitik atera.
  2. Nutelakin bete






ARAUAK:
-Heldu batekin prestatu behar da suarekin ibili behar delakoz.
-Mandarra erabili behar da ez zikintzeko.
-Lehenengo pausoak eta errezeta leitu.

-Osagai guztiak behar dira.






CAPONATA
Osagaiak:
-6 berenjena ertain
-5 tomate onduak
-Apioaren barneko hostoak
-Tipul handi bat
-Baratxuri bat
-100gr azeitunak hezurrik gabekoak
-50gr alkaparrak
-2 kutxara ozpina
-4 kutxara oliba olioa
-4 azukre koskorrak
-Eskukada bat gatza lodiarena
-Gatza
-Piperra (pimienta)

Errezeta:
1. Berenjenari azala kendu, eskukada bat gatza
lodia urera bota eta egonean 15min utzi
2. Gero berenjenak dadotan moztu
3. Berenjenak oliba olioan frijitzen jarri, sua
eztian jarrita eta tarteka nahastuz
4. 10 minutu geroago, idorrak eta gorrituak,
xukatu eta aparte utzi
5. Tipula eta baratxuria, apioa eta azeitunak moztu
puska txikietan
6. Olio berdinean, (ikusten baduzu olio gehiago bota behar dela, olioa bota) apioa, tipula eta baratxuria. 10-15 minutu gorritzen utzi, tarteka ura piska bat gehitzen beharrezkoa ikusten baduzu
7. Tipula ondo egina dagoenean, tomatea zuritu eta tomatea gehitu, gatz koskorrak, gatza eta pimienta.

8. Su baxuan, 15-20 minutu loditzen utzi, ozpina eta eta 3-4 minutu lurruntzen utzi
9. Sua jeitsi eta alkaparrak eta berenjenak, 15-20 minutu gorritzen utzi, eta azeitunak bota
10. Bukatu da!! Caponata hotza mahaiaratu

ON EGIN!!!




 

 

  












  





 






 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario